Här kan ni ladda ner information om Cedral panel i PDF format


se höger meny:


CEDRAL PANEL
Fibercementskiva designad till att ge samma utseende som en original träbeklädning.
Högkvalitativ fabrikslackerad fasadpanel i fibercement. En robust formstabil fasadpanel som finns i 23 villa-anpassade kulörer såsom "Sand" och "Faluröd".
Cedral är framställt av fiberarmerad cement, är färdigmålad, och kan stå emot de hårdaste klimaten. Den synliga och växlande ådringen på ytan är ett resultat av användningen av 6 olika strukturer i produktionen.

Användning
Utsprång och vindskupor
Utvändig fasadbeklädnad på alla typer av byggnder
Nybyggnation såsom renovering
Fasader och gavlar
Sommarstugor
Uthus

Egenskaper

Fibercementskiva designad till att ge samma utseende som en original träbeklädning.
Minimalt underhåll
Brandsäkert material
Enkel bearbetning
Klarar fuktiga klimat
Stark och hållbar
Mer för pengarna
Komplett tillbehörsprogram

Färger

Finns i 23 villa anpassade kulörer såsom "Sand" och "Faluröd".

OBS !!
Återgivning av färger i tryck är bara en referens.
Vi rekommenderar alltid att du begär ett varuprov för överseende innan inköp.

Produktdata

Formstabila 10 mm paneler i fibercement
Cedral kan användas som utvändig fasadbeklädnad på alla typer av byggnder, nybyggnation såsom renovering. Utöver detta är panelerna idealiska som vindskivor samt till inklädnad av gavlar, takfot och utsprång.

Som fasadbeklädnad monteras panelerna oftast »på klink« eller som »1 på 2« men kan användas i stort sätt som det önskas.

Cedral är framställt av fiberarmerad cement och kan stå emot de hårdaste klimatet. Den synliga och växlande ådringen på ytan är ett resultat av användningen av 6 olika strukturer i produktionen.

Panelerna är 10 mm tjocka, måttet 3600 x 190 mm och täcker därmed 6% mer än motsvarande produkter. Färgurvalet består av 23 snygga och spännande färger.
Cedral är trots de många fördelarna, inte dyrare än trä. Välj panel till ditt nästa projekt och få själv alla fördelarna.

Montering
Cedral infästes med i-fix fasadskruv eller rostfri stålspik. Väljer man skruvlösningen rekommenderas det att använda skruvmaskin. Infästning med spik är enklast med spikpistol, men kan också spikas förhand. Håll ett avstånd på minimum 20 mm från kant. Panelerna kapas med hjälp av vinkelslip, cirkel-, stick- eller handsåg.

Används cirkelsåg rekommenderas en diamantklinga utan tänder som Carat CDZD. Den korrekta rotationshastigheten på skärbladet är 7000 varv/min. och bör generellt inte vara för låg.

Vid användning av sticksåg rekommenderas ett sågblad av märket Bosch T141 HM eller Festo typ PS 2E. Till mindre kapningar kan en handsåg av märket Sandvik typ 2600-22-XT-HP rekommenderas. Används elektriska kapverktyg bör man montera på en dammsugare. Det är dessutom viktigt att alltid bära skyddsmask och skyddsglasögon. Sågstoft skall omgående tas bort från ytan, då det annars kan vara svårt att få bort.

Efter kapning rekommenderas det att putsa till de synliga skurna ändkanter med hjälp av finkornigt sandpapper. Efter detta måla ändkanterna med vår bättringsmålning för att minska fukt upptagningen.

Fakta om Cedral Panel

Längd

3600 mm

Bredd

190 mm

Tjocklek

10 mm

Vikt pr. stk.

ca. 10 kg

Täckyta

0,68 m2


Fördelar
Minimalt underhåll
Cedral kräver inte det stora underhållet i form av olja och målning, som för traditionellt trä. Utöver enkel rengöring kräver ivarpanel inget underhåll, så varför inte utnyttja möjligheten att få mera fritid? Varsågod...

Enkel bearbetning
Cedral är en produkt med låg vikt, som kräver mindre understöd och fundament än många andra byggmaterial. Det är enkelt och snabbt att arbeta med, och exempelvis kan man spika och skruva direkt igenom produkten och såga med vanlig handsåg, sticksåg eller cirkelsåg.

Klarar fuktiga klimat
Cedral är fiberarmerad cement, som kan motstå de svåraste klimat förhållande. Panelerna är färdigbehandlade med en snygg och hållbar målning, som kombinerat med fibercementens fördelar, gör panelerna motståndskraftiga mot skadedjur, insekter och kryp.

Stark och hållbar
Fibercement är ett oorganisk material som inte angrips av röta och mögel. ivarpanel tar upp fukt och avger det igen, när förhållanderna tillåter detta. ivarpanel påverkas inte av värme och kyla, och kan imotsatt till trä inte svälla och spricka. Panelen är 10 mm tjock och mycket formstabil. ivarpanel är därför det naturliga valet.

Mer för pengarna
Med Cedral slipper du utgifter till målning och själva målningsarbetet. Panelerna täcker också 6% mer än motsvarande produkter. Detta kombinerat med att ivarpanel produceras av världens största producent av fibercementprodukter, Etex Group, som ger dig en hög kvalitet, ett stort utbud och beprövade produkter. Kort sagt – mer för pengarna.

Cedral Panel tillbehör
För att uppnå det optimala resultatet, som ger glädje och tillfredsställelse i många år, är det viktigt att använda de bästa produkterna. ivarpanelen levereras med ett omfattande tillbehörsprogram bestående av EPDM band, Ventilerad Alu - sockelsäkring, startprofiler, hörnprofiler, fogprofiler
För fastgöring levereras monteringsklämma och försänkta i-fix skruvar i samma färg som panelerna. För dold infästning levereras SQD-skruv.